Scouts

Scouts zijn jongens en meiden in de leeftijd van elf tot en met vijftien jaar.
Bij deze speltak krijgen de jongeren weer wat meer verantwoordelijkheid dan bij de welpen. Ze werken in groepjes met een ploegleider die als het ware de verantwoordelijkheid heeft over zijn/haar groepje.
Het programma is iedere week weer anders! De ene week staat het groepsdraaien in het teken van Scoutingtechnieken zoals bijv. pionieren en tochttechnieken en de andere week doen we een bosspel, koken ze een maaltijd, gaan we vlotvaren of bedenken de scouts een toneelstuk voor bij het kampvuur. Dit doen ze altijd in groepsverband waardoor vooral het samenwerken hoog in het vaandel staat.

Ook gaan de Scouts regelmatig op kamp. Bij het kennismakingskamp in september maken de Scouts kennis met de nieuwe leden en komen de nieuwe leden voor het eerst in aanraking met het slapen in een tent en koken op het kampvuur. In de winter staat de eerste echte hike op het programma, de Scouts trekken er dan met een hikerugzak in de barre kou op uit en overnachten in tenten. Een weekend voor de echte bikkels dus!

Het einde van het jaar wordt altijd afgesloten met een zomerkamp, wat het hoogtepunt van het jaar is.
We verblijven dan een week in de bossen, maken iedere dag een kampvuur waarop we regelmatig ons eigen eten koken. De overige maaltijden eten we in onze eigen gemaakte keuken. We gaan vlotvaren, hiken en nog veel meer!

De Scouts komen bij elkaar op woensdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.
De Scoutsleiding bestaat uit: Ceciel Peters (06-23472405), Jan van Lierop, Rick Verhoijse, Guus Toonen, Patrick van den Eijnden, Bart Swinkels, Imke Vossen en Elmie Reinders
Wilt u uw kind aanmelden voor de scouts of heeft u vragen dan kun je ze een e-mail sturen via scouts